Зародки і паростки будь-яких рослин мають досить цінний для людини склад. В них міститься збалансована кількість нутрієнтів. Пшенична олія випереджає інші рослинні олії з високим вмістом (70%) поліненасичених жирних кислот. Частка олеїнової к-ти - 12-30%, лінолевої - 45-60%, ліноленової - 11%.
Також в ній є амінокислоти, що не синтезуються в організмі (триптофан, метіонін, лейцин, валін, ізолейцин та ін), вітаміни А, Е, D, В1, В2, В3, В5, В6, В9, алантоїн, сквален та мінеральні сполуки (яких налічується до 20 найменувань).
Для профілактики різних хворобливих станів олію зародків пшениці варто приймати по 1 ч. л. двічі на день, суворо натщесерце (перед їжею за 30 хвилин). Курс триває 1-2 місяці.
Дітям 5-15 років, вагітним і годуючим рекомендують вводити в раціон по ½ ч. л. продукту 3 рази на день.
Випадки, в яких доцільно використовувати даний продукт |
Правила використання, кількість олії |
Целюліт, післяпологові розтяжки або іншого характеру |
1 ст. л олії + 5 крапель ефірної олії чайного дерева |
Виразка шлунка і 12-палої кишки |
1 ч. л. натщесерце 1 раз на день |
Профілактика гастриту, коліту |
1 ч. л. через деякий час після вечері, кожен день протягом 2 тижнів |
Відкриті рани, опіки |
Змащувати уражену ділянку або накладати марлеву пов'язку, просочену олією |
Артрити, |
Олію прогріти до 40 градусів і втирати його в хворі суглоби |
Випадання волосся |
1 ст. л. олії зародків пшениці + 1 ст. л. мигдалевої олії. Втирати в шкіру голови, обмотати поліетиленом. Залишити на 1 годину. Промити теплою водою без шампуню. |
Пігментація шкіри |
Змішати 1 ст. л. пшеничного продукту + 3 краплі ефірних олій ялівцю, лимона, бергамота. Нанести на серветку, робити аплікації тривалістю 25 хв |
Вугрі |
Змішати в рівних пропорціях олії лаванди, пшениці, кедра. Протирати запалені ділянки |
Пшенична олія багата на вітаміни і має антиоксидантні властивості. Її аромат нагадує свіжі горіхи, консистенція густа, а колір - насичено бурштиновий. Продукт дуже калорійний (884 ккал на 100 г олії), але здатний нормалізувати вуглеводний обмін, що є важливою інформацією для клієнтів із зайвою вагою.
Не варто нагрівати цілющий засіб вище 60 градусів. Термічна обробка здатна руйнувати всі активні біокомпоненти, тому після такої процедури вся користь може зійти нанівець. Пшеничну олію додають безпосередньо перед вживанням в такі страви:
● гарніри;
● каші;
● салати;
● соуси;
● рибні і м'ясні делікатеси;
● овочі в будь-якому вигляді.
Це натуральне джерело краси зміцнить імунітет, відновить сили, нормалізує травлення, позбавить від ендокринних патологій. Для дорослих, дітей і вагітних жінок замовити продукт можна на нашому сайті. Вибрати найбільш відповідний об'єм тари і довго насолоджуватися якісною пшеничною олією.