Кавунова олія характеризується легкістю і добрим засвоєнням. За смаком вона схоже на оливкову олію, а за своїми фізико-хімічними властивостями – на мигдальну. Кавунові кісточки містять значну частку (до 25%) жирних олій. Для виробництва продукту насіння очищають від шкаралупи, подрібнюють і пресом вичавлюють олію, не піддаючи її термічній або хімічній обробці.
На ринку така продукція не має широкого розповсюдження і купити олію кавунових кісточок можливо лише в спеціалізованих магазинах здорового харчування або аптеках. На нашому сайті можна придбати кавунове олію високої якості за вигідною ціною. Наша продукція сертифікована, свіжа, виготовлена відповідно технологічному процесу і не має жодних додаткових домішок (ароматизаторів, консервантів, розчинників або барвників).
Хіміко-біологічний склад
1. Ненасичені жирні кислоти.
· Лінолева (Омега 6) – 60%.
· Олеїнова (Омега-9) – 21%.
· Ліноленова (Омега 3) – 1%.
2. Насичені жирні кислоти.
· Пальмітинова – 10%.
· Стеаринова – 8%.
3. Вітаміни (А, В, В1, В2, Е, С, РР).
4. Цинк, Селен.
Вплив олії кавуна на організм.
- Зміцнює імунітет.
- Покращує якість сечі, роботу нирок і всієї сечостатевої системи.
- Сприяє очищенню печінки, виведенню з організму шлаків і токсинів.
- Нормалізує психічний стан.
- Покращує якість шкіри, волосся і нігтів.
- Звужує пори і очищає шкіру від підліткових вугрів.
- Стимулює регенерацію пошкоджених тканин.
Протипоказання.
Основне протипоказання — це непереносимість компонентів продукту. Слід утриматися від застосування олії насіння кавуна вагітним, маленьким дітям (до 5 років), а також при наявності кровотечі, діареї і лихоманки.
Застосування.
1. В медицині. Для підтримки здоров'я і очищення організму, а також при наявності сечокам'яної хвороби рекомендується приймати 1-2 ч. л. за півгодини до їди 2-3 рази на день. Олію не запивають водою, рекомендується приймати продукт з шматочком чорного хліба з маслом. Курс триває протягом 1-2 місяців, повторюється з періодичністю 2-3 рази на рік.
При забиттях, саднах, порізах рекомендується наносити олію на рану через кожні 2-3 години. Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем.
2. В кулінарії. Олію додають в каші та салати, але не варто використовувати її в стравах, які піддаються термічній обробці.
3. В косметології. Олія добре всмоктується в шкіру, очищає її і зволожує. Часто її використовують для виробництва косметичних засобів. Також вона очищає шкіру голови, надає блиск волоссю і зміцнює його. Для цієї процедури слід раз на тиждень втирати (на 1 годину) підігріту олію кавуна у волосся.