Соняшникова олія по праву займає перше місце по споживанню серед рослинних олій. Пояснюється це легкої доступністю, невисокою вартістю, приємним смаком і ароматом. На ринку представлена величезна кількість виробників, які пропонують свою продукцію в широкому асортименті залежно від вартості, якості і технології виробництва. Ми пропонуємо соняшникову олію холодного віджиму. Така технологія дозволяє зберегти всі корисні елементи в продукті. До того ж її вартість незначно відрізняється від рафінованої олії, а користь значно вище. Технологія холодного віджиму полягає у вичавлюванні олії пресом з насіння соняшнику. При цьому сировина не піддається тепловій або хімічній обробці.
Чим корисна соняшникова олія холодного віджиму.
Існують суперечки серед дієтологів про шкоду і користь соняшникової олії. Тим не менш до її складу входить величезна кількість корисних елементів, необхідних людині для нормальної життєдіяльності. Насамперед це жирні кислоти (лінолева, ліноленова, стеаринова, олеїнова, пальмітинова, арахідонова), а також вітаміни А, D, Е і групи В. Але такий багатий склад представлений тільки в олії холодного віджиму.
Вплив на організм людини.
· Вітамін А сприяє зміцненню імунітету і благотворно впливає на роботу внутрішніх органів.
· Високий вміст вітаміну Е перешкоджає швидкому старінню організму.
· Жирні кислоти стимулюють роботу мозку і беруть участь у формуванні нервових клітин.
· Вітамін D сприяє засвоєнню кальцію і зміцненню кісткових тканин. Важливо давати дітям для профілактики рахіту.
· Вітаміни групи «В» покращують працездатність людини, якість шкіри, знімають стресовий стан, а також благотворно впливають на роботу серцево-судинної і травної систем.
Кому не можна вживати олію.
Рекомендується обмежити застосування в їжу соняшникової олії людям при наявності алергії, жовчнокам'яної хвороби і зайвої ваги. Продукт висококалорійний, тому не варто ним зловживати.
Де використовується соняшникова олія холодного віджиму.
Сыродавлена соняшникова олія володіє характерним смаком і запахом, більш того, вона тонко розкриває смак страви, тому її широко використовують у кулінарії. Олія холодного віджиму використовують як у сирому вигляді для приготування соусів та заправок для салатів, так і в стравах, що піддаються тепловій обробці. Область застосування соняшникової олії не обмежується кулінарією. Її також застосовують в домашній косметології, медицині і в побуті.