Обліпихова олія виробляється з плодів обліпихи шляхом природного віджиму, завдяки чому зберігаються всі корисні компоненти продукту. Застосовується такий суперфуд не лише в кулінарії, а й в народній медицині і домашній косметології, адже він має імуномоделюючу, знеболюючу, регенеративну, антибактеріальну та протизапальну дію. Далеко не просто купити олію обліпихи в продуктових магазинах і навіть аптеках, її можна знайти лише в спеціалізованих магазинах або на сайті здорового харчування.
Біохімічний склад цілющого продукту дозволяє поліпшити роботу організму і наповнити його компонентами, необхідними для нормальної життєдіяльності. Зокрема, олія містить: жирні кислоти, органічні кислоти, каротиноїди, стероїди, фосфоліпіди, токоферол, вітаміни (С, К, В, Е) і мікроелементи (Са, Мg, Mn, Fe, Si).
Користь обліпихової олії
1. Зміцнення імунітету. Допомагає організму боротися з простудними, вірусними захворюваннями і сприяє відновленню після хвороби. (ГРЗ, ангіна, грип, ларингіт, фарингіт, кашель, нежить).
2. Поліпшення роботи системи травлення. Стимулює секрецію підшлункової залози, покращує обмін речовин і роботу кишечника. (Гастрит, коліт, виразка шлунку)
3. Поліпшення роботи кровоносної системи. Компоненти олії зміцнюють стінки судин, роблять їх більш еластичними і покращують якість крові за рахунок нормалізації рівня холестерину і цукру. (Цукровий діабет, тромбоз, інсульт, інфаркт, ішемія, атеросклероз).
4. Захист печінки. При невеликих дозах олії, жири, що в ній містяться, каротиноїди і вітамін «Е» сприяють роботі печінки і відновлюють її.
5. Загоєння ран і зняття запалення. При зовнішньому застосуванні олія сприяє регенерації тканин.
6. Поліпшення якості шкіри. Олія очищає шкіру, зміцнює нігті і відновлює волосся.
Чи шкідлива обліпихова олія
Такий продукт корисний для організму, але важливо не зловживати ним. Варто бути обережними людям з непереносимістю компонентів олії, захворюваннями печінки і підшлункової залози. При прийомі з лікарськими препаратами (особливо кроворозріджуючими) необхідно проконсультуватися з лікарем.
Застосування
1) Кулінарія. Переважно обліпихова олія застосовується в кулінарії для приготування салатів, а також її додають в м'ясні і рибні страви. Вона надає особливий смак і наповнює організм корисними речовинами.
2) Медицина. Застосовується для загального поліпшення стану організму і зміцнення імунітету. При зовнішньому застосуванні допомагає загоювати рани, опіки і знімає запальний процес.
3) Косметологія. Використовується олія обліпихи в косметичних масках для обличчя та волосся. Також її застосовують для поліпшення стану нігтів, брів та губ.
Наша олія холодного віджиму, тому в ній зберігаються всі корисні речовини. Виробляється з високоякісної сировини при дотриманні технологічного процесу. Зберігати олію після відкриття слід у холодильнику.