127 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Чорна сіль — це особливий тип мінеральної солі з характерним запахом сірки. Її смак нагадує смак круто варених яєць. Чорна сіль насправді не чорна, а червонувато-сірого кольору, через присутність в її складі заліза і сірки. Ця сіль не містить в своєму складі ніяких хімічних добавок.
Така сіль корисна для нормальної роботи кишківника, діє як легке проносне (підсилює перистальтику кишківника).
Смак у такої солі менш солоний, ніж у звичайна кухонна сіль, через те що вміст NaCl (хлориду натрію) в ній менше.
У склад чорної солі, крім хлорид натрію, входить ще магній і сірководень який і надає їй такий колір і характерний запах. Так само сіль багата кальцієм, калієм, цинком, міддю, фтором, йодом, селеном та іншими мікроелементами, тому корисна для організму.
Чорна сіль допомагає видалити мертві клітини шкіри, не висушуючи її.
Чорна сіль для ванни
Додайте чорну сіль в теплу воду для купання. Така ванна діє, як природний дезінфектор, знімає сухість і свербіж шкіри, а також допомагає боротися з шкірними захворюваннями, наприклад, з псоріазом.
Відбілювання зубів і нігтів чорною сіллю
За допомогою чорної солі ви можете прибрати жовтизну нігтів і зубів. Для кращого результату використовуйте її разом з гірчичною олією в пропорції 1: 1.
Чорна сіль для очищення організму
Чорна сіль широко використовується для очищення організму. Для того, щоб приготувати розчин для очищення організму, необхідно одну столову ложку солі залити склянкою дистильованої води і залишити розчин настоятися на ніч. Наступного дня перевірити, чи є у склянці не розчинені шматочки солі: якщо є, то «солону воду» можна вже пити, якщо ні, то слід додати ще трохи солі. Тобто розчин готовий до вживання тоді, коли на дні склянки залишається невелика кількість солі. Приймати такий розчин необхідно протягом 10 днів по 1 чайної ложці обов'язково вранці і обов'язково натщесерце.
Така процедура допомагає:
Індійська чорна сіль широко використовується в індійській кухні:
Єдиним недоліком чорної солі є невеликий яєчний присмак, але в поєднанні з іншими спеціями він стає непомітним.
Порада! Суміш чорної солі і червоного перцю надає свіжим фруктам (бананам чи яблукам) неповторний і незвичайний смак. Таку страву варто спробувати навіть в якості гарніру до м'ясних страв.
Чорну сіль рекомендовано зберігати у дерев'яному або керамічному посуді, оскільки вона вступає в реакцію з металом і змінює свій хімічний склад. Крім того, для подрібнення чорної гімалайської солі, також бажано використовувати керамічний млинок.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Пакистан |
Вага | 0.6 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | гімалайська сіль чорна |
Упаковка | Пет баночка |