Фундук винятково багатий на фолієву кислоту, 100 г свіжих горіхів включають 113 мкг — тобто близько 28% рекомендованої добової дози цієї кислоти. Фундук - це та ж поширена в наших лісах ліщина, але не дика, а окультурена. Як і всі види горіхів, фундук корисний для здоров'я людини і рекомендується до регулярного вживання в їжу. Він містить такі корисні речовини: амінокислоти, каротин, вітамін В2, цинк, токоферол, кальцій, калій, залізо, жирні кислоти, ніацин, фолієва кислота, рибофлавін, тіамін, аскорбінова кислота, фтор, мідь, марганець, кобальт, йод, фосфор та інші.
Фундук сирий використовують у лікувально-профілактичних цілях за таких недуг, як: підвищений холестерин, захворювання судин та серця, недокрів'я, імпотенція, варикоз, запори, низький імунітет, діабет та багато інших. У наш час із плодів виготовляють найсмачніші вироби – кондитерські та кулінарні. Він надає особливого смаку шоколаду, крему, здобним виробам.
Основні | |
---|---|
Виробник | No brand |
Країна виробник | Туреччина |
Фасовка | Пакет |
Вага | 0.5 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Без шкірки |