Тапіока - це крохмалистий продукт, який одержують із маніоки. Тапіока повністю складається з крохмалистих вуглеводів. Людям, яким необхідно швидко набрати вагу, корисно включити до раціону тапіоку. Тапіока не містить глютена, горіхів та злаків, тому не викликає реакції у людей з глютеновою хворобою, чутливістю до глютену та алергією на горіхи.
Виробники багатьох безглютенових продуктів використовують у виробничому процесі борошно з тапіоки. Це також хороший варіант для домашньої випічки без алергенів.
Тапіоковий крохмаль входить до рецептур харчоконцентратів, екструдованих продуктів. Ним загущають фруктові та інші кондитерські начинки, томатні пасти та соуси на основі майонезу. Добавка з низькою температурою клейстеризації стане альтернативою традиційним загусникам. Люди зазвичай використовують тапіоку для приготування пудингу з тапіоки та бульбашкового чаю. Тапіока також корисна як загусник для пирогів.