Висівки пшениці - це побічний продукт при виготовленні борошна. Високопоживні плодові оболонки в процесі обробки зерна видаляються, що надає очищеному продукту товарного вигляду і робить смачнішим для споживача. Втрату цінних елементів можна заповнити, включивши пшеничні висівки в повсякденний раціон.
Корисні властивості:
➢ рекомендуються за проблем з обміном речовин (нормалізують обмінні процеси в шлунково-кишковому тракті), ➢ за розладів травлення.
Область застосування:
➢як інгредієнти для безлічі різноманітних страв: (салати, супи, каші, м'яса і випічка),
як інгредієнти для цілющих настоянок і напоїв (киселі, компоти),
Перед приготуванням рекомендується пшеничні висівки попередньо замочувати в гарячій воді (для кращого засвоєння і подальшого перетравлення в шлунку).
Склад висівок пшениці:
➢ клітковина груба,
вітаміни груп А, Е і В,
➢макро- і мікроелементи: сірка, фосфор, мідь, цинк, йод.
Харчова цінність на 100 грамів продукту:
➢ БІЛКИ, Г - 15.5
ЖИРИ, Г - 4.25
ВУГЛЕВОДИ, г - 64.5
➢ ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ - 216
Склад: 100% пшеничні висівки
Умови зберігання: у сухих, чистих, добре провітрюваних складах, не заражених шкідниками зерна, за температури нижче 20С і відносної вологості повітря не вище 75%.