27 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
Імбир мелений.
Він буває трьох видів: "жахливий", "ніякий" і справжній.
Ніякий робиться так: береться дорога пряність і в десять-п'ятнадцять разів розбавляється дешевим наповнювачем без смаку і запаху.
Жахливий робиться приблизно так само, як ніякий, але натуральний імбир туди потрапляє, в кращому випадку, той що дійшов на прилавках до повністю неліквідного стану.
Справжній -100% мелений корінь імбиру. Наш імбир - мелений і значно відрізняється від того, що зазвичай продають в магазинах.
=================
Застосування
Взагалі імбир - чудова річ... У кореня дуже пряний, але "свіжий" аромат, смак одночасно пекучий і солодкий ... Завдяки такому поєднанню область його застосування дуже широка: він хороший і до м'яса, входить до складу карі, його додають в ель і пиво, з ним роблять прохолодні напої і зігріваючі чаї, з ним роблять лікери, наливки, кваси, додають в величезна кількість кондитерських виробів - від печива до льодяників.
У випічці особливо хороший сухий імбир - його потрібно додавати в борошно перед тим, як місити тісто. (Особливо якщо пиріжки з грибами і / або з м'ясом - смакота!)
Взагалі мелений імбир має майже такий же спектр застосувань, як і свіжий, особливо там, де корінь потрібно сильно подрібнювати. Хіба що його не маринують ...
Ще мелений імбир просто чудовий при смаженні риби, курки, свинини. Його дуже зручно вмішувати в паніровку. До того ж він добре поєднується з іншими прянощами.
А поки - класичний рецепт чаю з ведичної кулінарії:
1,2 л води, 3 ст.л. дрібно натертого імбиру (або 1.5 ст.л. меленого), 6 ст.л. цукру або 5 ст.л. меду (тут я б сказав - за смаком ...), щіпка свіжомеленого чорного перцю, 4 ст.л. лимонного або апельсинового соку (вкрай бажано - фреш), подрібнене листя м'яти / меліси (за бажанням).
У киплячу воду кидаємо імбир. На повільному вогні без кришки кип'ятимо 30-40 секунд (якщо імбир мелений, то рази в півтора-два довше). Додаємо і розчиняємо цукор або мед. Ретельно проціджуємо (При бажанні). Потім додаємо перець і лимонний (апельсиновий) сік. Подаємо гарячим!
Для того, щоб чай використовувати як лікувальний, кип'ятити потрібно до 10 хвилин (сухий до 20). Якщо цей чай охолодити, вийде щось на кшталт лимонаду ...
=============
Чим ще корисний імбир?
Почну з того, що він знижує (у багатьох випадках і повністю знімає) симптоми морської хвороби. Не лише нудоту, а й все: слабкість, запаморочення, пітливість ... Так що якщо кого закачує (не лише в морі - в будь-якому транспорті), дуже допоможе чай з імбиром або імбирний лимонад. А якщо вже про нудоту говорити, то при вагітності краще не таблетками дитя труїти, а попити ті ж напої з імбиром!
У імбиру сильно виражені протимікробні, протизапальні і знеболювальні властивості, він покращує імунітет та зміцнює судини головного мозку ...
Основні | |
---|---|
Виробник | Прянощі світу |
Країна виробник | Україна |
Вага | 50 г |
Склад | корінь імбиру мелений |
Тип спецій | Імбир |