Олія з амарантового насіння має збалансований амінокислотний склад. Також у ньому виявлено досить рідкісний і цінний біо компонент - сквален, який виявляє сильні антиоксидантні властивості. Вітамінна олія добре себе зарекомендувала в лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту, залізодефіцитної анемії, гіпертонії, раку, безпліддя, патології нервової системи. Крім медичної галузі засіб користується попитом в кулінарії і косметології.
Унікальність амарантової олії визначається вмістом вітаміну Е в активній формі і наявністю сквалену. Крім них продукт багатий на ліноленову (5%), лінолеву (49%), олеїнову (23%), пальмітинову (19%), стеаринову (4%) кислоти. Вітаміни А, В1, В2, D, мінерали, фітостероли, фосфоліпіди допомагають організму протистояти вірусним і бактеріальним атакам, захищають від радіації, виявляють протипухлинну активність.
При яких хворобах можна вживати |
Дозування і загальні рекомендації |
Слабкий імунітет |
По 1 ч. л. двічі на день перед їжею курсом 1 місяць |
Дерматологічні захворювання |
Змащувати уражені ділянки олією 2 рази на добу. На 10 хв залишити на шкірі, після чого витерти насухо. |
Захист від УФ випромінювань |
Наносити на шкіру, а також приймати всередину по 2 ч. л. на день |
Псоріаз |
1 дес. л. 2 рази в день до їжі не менше 3 місяців |
Ерозія шийки матки, міома |
Просочений олією тампон ставити вагінально на ніч протягом 10 днів |
Атеросклероз |
За 2 дес. л. двічі на добу перед їжею мінімум 1 міс, максимум 3 місяці |
Онкологія |
По 2 ст. л. два або три рази на добу перед їжею не менше 3 місяців |
Радіотерапія |
Змащувати ділянки шкіри, під якими знаходиться пухлина |
Біль в суглобах, попереку |
Приймати всередину по 2 ст. л. перед їжею, зовні втирати в хворі місця і залишати на 10 хв |
Пародонтит |
Полоскати ротову порожнину вранці і ввечері |
Збій у травленні |
По 1 ст. л. олії перед прийомом їди 1 місяць |
Для зміцнення імунітету |
По 1 ст. л. 2-3 рази в день. Загалом потрібно випити 1 л рослинної сировини |
Синусит |
По 2 краплі олії закапувати в кожен носовий хід тричі на день |
Тонзиліт |
Мигдалини змащувати олією тричі на добу |
Амарантова олія відрізняється приємним трав'яним запахом, ніжним горіховим смаком. Вона легко замінить будь-яку рослинну олію. На ній можна смажити, додавати її у випічку і холодні страви та вживати в чистому вигляді.
Для яких страв найбільш доречно використання амарантової олії:
● салати, вінегрети;
● каші;
● супи;
● закуски.
Рецепт дієтичного салату:
Листя амаранту, пекінську капусту, селеру, петрушку нарізати великими шматками. Заправити амарантовою олією. Додати спеції за смаком.
Продукт практично не має протипоказань, але дітям до 2 років його краще не давати. Завжди треба суворо дотримуватися зазначеної дози (не більше 15 г на день). Замовити натур продукт можна на нашому сайті, де є багато додаткової інформації по цьому товару.